Magnoliachild
 

home


acryl

aquarel

gemengd

pentekeningen


museum serie


stenen


veren


boeken

contact

links

download Sporen in de Koude Lucht

eng

Waarom Magnoliachild?
De Magnolia’s is een groep schilderessen, die een aantal dingen gemeen hebben en ik maakte daar van 2004 tot 2008 deel van uit. De Magnolia’s hebben allemaal de film Steel Magnolia van Herbert Ross, geschreven door Robert Harling, gezien waarin een aantal vrouwen werd geportretteerd, die hun innerlijke schoonheid naar buiten brachten ondanks/dankzij een groot verdriet. Ze herkenden elk hun eigen verhaal daarin. En weten wat hen te doen staat. Als het leven je citroenen uitdeelt, dan maak je limonade.

Ze delen daarnaast hun grote liefde voor het beschilderen van ieder beschikbaar canvas: te beginnen met de traditioneel denkbare zoals doek, papier, karton. Maar ook en zeer zeker al het andere organische doek dat moeder Natuur ons schenkt zoals stenen, kalebassen, zwammen en niet te vergeten veren. Veren vind je overal. Uit de lucht gevallen bevatten allen een boodschap en het is aan de vinder om die te tonen. Op slag verliefd, wist ik van geen stoppen. Op mijn site laat ik enkele van de verenschilderingen zien, die uit mijn verbintenis met de Magnolia's zijn ontstaan. Helaas bleek na negen maanden dat ik vanwege een allergische reactie op de veren moest stoppen.

 

Ik kan iedereen die deze site bezoekt echt aanraden om eens een kijkje te nemen op Google en op zoek te gaan naar featherpainting(s). In Nederland is deze kunstvorm onbekend.
In Scandinavië, Australie, Amerika, Nieuw Zeeland, Costa Rica, Italië en Engeland iets bekender, maar ook in deze landen wordt hij heden ten dage niet serieus genomen. Het mag niet stoppen bij mijn heel korte kennismaking hiermee. Er is minstens één andere schilder in Nederland, die het gaat proberen na mijn site te hebben bezocht. Ik hoop dat het er meer zullen zijn. Waar ik kan, zal ik de vragen, die bij jullie opkomen tijdens het werken met deze fragiele doeken, beantwoorden.
Nadat ik met de veren moest stoppen, lieten de Magnolia’s me niet los. Alsof ik hun kind was, droogden ze mijn tranen, stopten me weer een verfkwast in de hand en leidden me naar het volgende doek dat Moeder Natuur voor me had klaarliggen. En de stenen op mijn pad veranderden allen in 3D doeken en doekjes. Onder de link <stenen> zijn diverse stenen te zien. De stenen zijn alleen in Nederland te koop. Naast de stenen heb ik in de afgelopen tijd ook weer nieuwe schilderijen gemaakt op traditioneel doek(acryl, aquarel en gemengd).

Loes Flendrie - 2010