home contact linkjes   FB  twitter

Tongstrelend

Met Zonder Pardon
Nederlands Roman Detective
Paperback, 192 blz., 13,50
ISBN 9071035476
Eerste druk 1992

Kobie Pardon heeft een prachtige staat van dienst opgebouwd als degelijke hulp in de huishouding. Door haar werk komt ze bij heel wat mensen over de vloer de meesten nog jong, toch al zeer geslaagd én invloedrijk (gezamenlijk regelden ze voor haar een alleraardigst singelwoninkje) en dat vindt ze, nieuwsgierig als ze is, reuze interessant.
Dat haar werkgevers weliswaar invloedrijk maar toch niet zó onbedorven en correct zijn, wordt haar duidelijk als een logé en 'dierbare vriend van hen allemaal' een val van de trap met de dood bekoopt. De politie ziet er geen kwade opzet in. Kobie Pardon wel. Ze besluit tot nader onderzoek met haar werk als ideale dekmantel. Via de post ontvangt ze een Afrikaans dodenmasker. Maar wie is de gever? Is het een flauwe grap of een anonieme vingerwijzing?
Met zonder Pardon, de eerste detective van Loes Flendrie, is een boek over chantage en diefstal, overspel en geweldpleging en daarmee ook over doofpotten, vooroordelen en hedendaags seksisme maar bovenal met een memorabele hoofdpersoon.

Hier en Nu

Tongstrelend

Wederom pardon

Zomerslaap

Sporen in de Koude Lucht

Een teken van leven

Loes Flendrie

   Schilderijen en Boeken